top of page

Bocholt VV - KSK Tongeren: Bittere pil in Bocholtse Axor Arena na een spannend slotkwartier

Bocholt VV - KSK Tongeren

27/01/2024

 

Een bittere pil, gisterenavond in de Bocholtse Axor Arena. Tongeren kwam in een dol slotkwartier eerst op een verdiende voorsprong maar kreeg het deksel op de neus en keerde met lege handen terug huiswaarts.


Onze Ambiorixzonen startte in de eerste helft furieus, al in de eerste speelminuten kon thuis doelman Wertelaers Cheprassov van de openingstreffer houden. Ook Spailier plaatste een voorzet van Stassen net voorlangs. De toon voor onze erg sterke eerste helft was gezet. Echter vergat SKT zichzelf te belonen, Bocholt kon Vandecaetsbeek slechts eenmaal op de proef stellen. Een vrije schop van Brulmans werd knap uit het doel gezweefd door onze goalie. Het eerste deksel op de neus kwam net voor de pauze. Onze spelmakers Voorjans en Callemin verloren het leer aan een opzittende Brulmans, die meteen Azevedo diep stak. De ex-prof kon zijn verdediger op het verkeerde been zetten en Vandecaetsbeek het nakijken laten met een overhoeks schot. 1-0, meteen ook de ruststand.

 

Ook na de pauze startte SKT sterk, ditmaal wel met een beloning. Een gemeten lange bal van Haenen zette Stassen voor doel, die twijfelde niet en plaatste het leer in de verste hoek. Een verdiende 1-1 stond op het bord, de aantrekkelijke wedstrijd, die in de 2de helft meer in evenwicht was, kon nog alle kanten uit. Tongeren kreeg een eerste grote kans om op voorsprong te komen toen Stassen de bal over de Bocholtse verdediging lobte tot bij een vrij gelopen Spailier, die na een pirouette kracht miste om zijn bal in het net te zien verdwijnen. De Tongerse voorsprong kwam er even later wel, debutant Terwingen schilderde een voorzet op het hoofd van Voorjans, die zijn kopbal mooi in het hoekje plaatste! 1-2!


Met nog 7 minuten officiële speeltijd leek SKT op weg naar een deugddoende overwinning. Tongeren deed de wedstrijd niet op slot en had geen antwoord op het Bocholtse slotoffensief. Een combinatie Bussels - Azevedo werd door Haenen op de lijn gered maar in de voeten van Bussels gewrongen. Die twijfelde niet en plaatste de bordjes terug in evenwicht. 2-2. De afloop is bekend, in de diepe blessuretijd plaatst Brulmans een corner op het hoofd van Lenaerts die onhoudbaar binnenkopte. 3-2, een onwaarschijnlijk slot van een aantrekkelijke wedstrijd. Strijd en inzet was er in overvloed bij ons Eburonen maar het vergat zichzelf te belonen.

 

SK speelde met: Vandecaetsbeek, Dupain, Vanderhoven, Cheprassov, Voorjans, Frenoy, Haenen, Kuchinska (78’ Terwingen), Stassen, Callemin (89’ Martina), Spailier.

 

DOELPUNTEN: 38’ Azevedo 1-0, 49’ Stassen 1-1, 83’ Voorjans 1-2, 87’ Bussels 2-2, 92’ Lenaerts 3-2.

 

GELE KAARTEN: Spailier, Doms, Dupain, Takidine, Voorjans, Kuchinska, Azevedo.

 

Comments


bottom of page