top of page

Geen winnaar in de derby op Hades

RC Hades 1 - 1 KSK Tongeren


Op zaterdag 2 december stonden RC Hades en KSK Tongeren tegenover elkaar in wat traditioneel een wedstrijd vol spektakel is, niet alleen op het veld maar ook daarbuiten. Deze keer werden beide teams gedwongen tot een potje 'kick&rush' voetbal, door het moeilijk bespeelbare veld in Kiewit.


Hades nam op eigen veld het initiatief. Jelle Vanratingen, een voormalig speler van Tongeren, kreeg na een fraaie combinatie een kans voor open doel, maar hij schoot de bal over. Niet veel later was het echter wel raak. Een afvallende bal viel voor de voeten van Bongiorno, die niet twijfelde en de bal laag en beheerst in het zijnet plaatste: 1-0.


Dit zorgde ervoor dat de Eburonen wakker schrokken. Tongeren nam de rest van de eerste helft het voortouw. Dupain had een soortgelijk doelpunt in gedachten, maar zijn poging zoefde langs de paal. Even later zwierde Dupain de bal opnieuw de zestien in. Stassen leek de 1-1 binnen te tikken, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat Bourard buitenspel stond en volgens scheidsrechter Claes deelnam aan het spel. Niet veel later plaatste Mbenza zijn vuist in het gezicht van Dupain, die bloedend naar de kant moest voor verzorging. Opvallend genoeg hield de scheidsrechter zijn kaarten op zak. Met een minimale voorsprong ging Hades de rust in.


Na de rust bleek dat de coach Daumantas zijn team op scherp had gezet. Binnen 40 seconden na de aftrap maakte Spailier gelijk, nadat hem geen strobreed in de weg gelegd werd, met een knap overhoeks schot in de benedenhoek: 1-1. KSK Tongeren rook bloed en toen Gijbels, de doelman van Hades, ver voor zijn doel stond lobde Voorjans ei zo na zijn ex-ploeggenoot. Gijbels had in extremis nog een katachtige achterwaartse sprong in huis om een Tongerse voorsprong te voorkomen.


Na deze fase bevroor de wedstrijd in een patroon van heen en weer geslinger van lange ballen. Hades kreeg enkele schietkansen, maar Vandecaetsbeek kon deze zonder problemen stoppen. Een punt op verplaatsing is nooit slecht, en de spelers van KSK Tongeren toonden een bewonderenswaardige strijdlust. Een prestatie die vertrouwen geeft voor de komende midweekse verplaatsing naar Wezel Sport, de beste thuisploeg van de reeks.


Tongeren speelde met: Vandecaetsbeek, Dupain, Larondelle, Bourard (66’ Cilt), Kuchinska (77’ Callemin), Stassen, Vanderhoven, Voorjans, Haenen, Spailier, Jungschleger (77’ Cheprassov) 

DOELPUNTEN: 18’ Bongiorno 1-0, 46’ Spailier 1-1.

GELE KAARTEN: Elens & Celen (Hades) Voorjans, Haenen, Kuchinska.

Comments


bottom of page