top of page

Geslaagd debuut voor Di Gregorio op Racing Mechelen

Racing Mechelen 1 - 1 KSK Tongeren

Zaterdag 17 februari 2024 - Oscar van Kesbeeck stadion

 

Een strijdend Tongeren nam gisteravond een punt mee uit Mechelen. En dat punt was verdiend na een zenuwachtige wedstrijd waarin de stevige duels langs beide kanten niet geschuwd werden.

 

Tongeren begon het best aan de partij, hoewel Racing het balbezit opeiste kon SKT enkele malen vlot de overkant bereiken door goed combinatiespel. Echter ontbrak een laatste bal of goede voorzet om echt gevaarlijke kansen af te dwingen. De beste mogelijkheid aan Tongese zijde kwam er nadat een corner niet werd weggewerkt en Haenen zijn afgeweken poging net voorlangs zag verdwijnen. Op het halfuur kon Racing een eerste keer dreigen toen Mayanga diep gestuurd werd, hij kwam te schuin voor doel om Vandecaetsbeek te ontrusten. Op slag van rust stond diezelfde Vandecaetsbeek goed opgesteld toen een strak aangesneden corner in zijn handen werd gekopt. Een logische 0-0 was dan ook de ruststand.

 

In de tweede helft voerde Racing, gesteund door zijn aanhang, de druk verder op, maar ook nu kwam het niet tot grote kansen. Tongeren werkte hard maar had het lastig om de overkant te bereiken. Tot in minuut 73 een voorzet van Stassen aan de tweede paal werd teruggelegd door Cheprassov naar een inlopende Spailier. Die twijfelde niet en nam het leer mooi op de slof en schoot overhoeks hoog in doel binnen, 0-1! Racing was niet uit zijn lood geslagen en ging vol op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook nadat de scheidsrechter een vrije trap floot voor een lichte fout. De bal, die op de rand van de 16 lag, week in de muur af en vloog aan verschroeiende snelheid via de onderkant van de lat in het doel, 1-1.


Hierna hield Tongeren de rangen gesloten en liet Racing geen kans meer toe om de volle buit te nemen. Tongeren werd beloond voor zijn inzet met een terecht punt op het veld van de 4de in de stand. Een geslaagd debuut voor coach Di Gregorio en zijn staff!

 

SK speelde met: Vandecaetsbeek, Dupain, Vanderhoven, Cheprassov, Voorjans, Frenoy, Haenen, Kuchinska, Terwingen, Stassen (90’ Callemin), Spailier.

 

DOELPUNTEN: 73’ Spailier 0-1, 86’ Schaessens 1-1.

GELE KAARTEN: Vanderhoven, Stassen, Haenen


Comments


bottom of page