top of page

Het relaas van een frustrerende avond op de Keiberg

KSK Tongeren 1-2 KFC Houtvenne

6/01/2024 

 

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar werd een frustrerende avond voor al wie een wit-blauw hart heeft. Tongeren verloor in de absolute slotfase van een sterk Houtvenne, in een wedstrijd die bol stond van de discutabele beslissingen.

 

Aan de pauze was er nochtans geen vuiltje aan de lucht. Houtvenne kreeg in de eerste helft al snel zijn beste kans na mistasten in de verdediging waardoor Ghislain oog in oog kwam met Vandecaetsbeek, maar zijn trap hobbelde tegen de buitenkant van de paal. De snelle Ghislain dook even later nog eens op voor Vandecaetsbeek, maar die stond pal.

Tussendoor had ook Tongeren enkele kansen: een afgeweken bal van Stassen ging net voorlangs en op een vrije schop van Voorjans miste een kopbal Haenen het kader. Enkele minuten na deze kopkans was het wel raak. Een gemeten steekpass van Voorjans vond Jungschleger, die mooi naar binnen sneed en de bal in de verste hoek plaatste, 1-0! Meteen ook de ruststand.

 

Vlak na de pauze eiste scheidsrechter Lucas een eerste keer een hoofdrol op. Vanderhoven wilde een lange bal wegkoppen maar werd bij zijn afzet in de rug geduwd door Yildiz. De ref liet begaan en in de daaropvolgende fase kreeg Haenen al tackelend de bal tegen de elleboog, die hij strak tegen zijn lichaam hield. Strafschop, zo oordeelde Lucas. Mombongo zette deze feilloos om, 1-1. Het protest mocht niet baten, en bleek een voorproefje van wat nog volgen zou.

 

De wedstrijd kabbelde rustig richting einde, de beste kans was er nog voor Stassen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, tot een scherp aangesneden corner kon geplukt worden door Vandecaetsbeek, al zwevende werd onze doelman geduwd door 2 Houtvense spelers, waardoor hij naast greep Houtvenne de bal hard in het doel knalde, 1-2. Een zuur doelpunt om te slikken in het absolute slot. Tot twee maal genekt door een duw in de rug.

 

In de resterende minuten probeerde Tongeren nog een alles of niets offensief, zonder doelpunt. Op het eind maakte Shermaine Martina nog zijn debuut voor SKT. Na een lange tijd is hij weer voetballer!


De rug rechten en zaterdag de mooie verplaatsing naar Berchem Sport. Op de openingsspeeldag lieten ze in Tongeren een goede indruk na, en dat vertaalt zich momenteel ook met een plaats in de middenmoot. Op slechts 3 punten van Tongeren.


Er wordt een supportersbus ingelegd voor deze wedstrijd. Bij interesse kan je terecht bij de T-side.

 

SK speelde met: Vandecaetsbeek, Dupain, Vanderhoven, Haenen, Frenoy, Voorjans, Cheprassov, Jungschleger (69’ Kuchinska), Stassen, Spailier (89’ Martina), Callemin (89’ Geenen).

DOELPUNTEN: 39’ Jungschleger 1-0, 49’ Mombongo (strafschop) 1-1, 87’ Van Der Veken 1-2.

GELE KAARTEN: Santermans, Cavus, Camara (Houtvenne) Vanderhoven & Voorjans

Comments


bottom of page