top of page

Het verslag van onze verplaatsing naar Rupel Boom

Rupel-Boom - KSK Tongeren 3-1


Gisteren delfde SKT het onderspit in het Boomse Parkstadion. Tongeren voetbalde zeker in de eerste helft inspiratieloos en liet zich te makkelijk aftroeven bij de tegendoelpunten.


Na slechts 12 minuten spelen, brak de ban voor Rupel-Boom. Jordy Mathei toonde zijn veerkracht door fraai de 1-0 binnen te koppen. De snelle achterstand leek Tongeren wakker te schudden, want tijdens onze eerste goed uitgespeelde aanval stuurde Callemin Cilt diep, die op zijn beurt Stassen kon bedienen en de 1-1 op het scorebord bracht. Deze gelijkmaker gaf SKT de broodnodige zuurstof en bracht hen terug in de wedstrijd.


Rond het halfuur leek het tij te keren. Een schot van Stassen trof de hand van een Boomse speler in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Windels zag er geen graten in en liet het spel doorgaan. Enkele minuten later wees Windels wel naar de stip nadat Dupain Zeroual aantikte, nadat zijn schot al over het doel was gevlogen. Deze penalty, omgezet door Mathei, zorgde voor het kantelpunt in de eerste helft.


Het werd nog erger voor een aangeslagen SKT. Een paar minuten later liet de Tongerse defensie ex-Anderlecht middenvelder Kanu te gemakkelijk passeren in hun eigen zestien, 3-1. Meteen ook de ruststand.


Tijdens de rust greep coach Daumantas in. Haenen (geblesseerd), Spailier en Kuchinska mochten in de kleedkamer blijven, terwijl Geenen, Larondelle en Cheprassov het veld betraden voor de tweede helft. SKT had het overwicht op het veld en domineerde in balbezit. Maar zag dit niet beloond in een aansluitingstreffer. De kopbal Voorjans werd uit doel geranseld. Stassen kon niet op doel besluiten in de 16.


Hierna ontbrak de creativiteit die nodig was om verder echte doelkansen af te dwingen. In het tweede deel van de tweede helft weerhield Vandecaetsbeek Mathei van een hattrick met een prachtige redding.


De wedstrijd was over het algemeen fair, maar de kaartenregen liet iets anders vermoeden. Maar liefst 5 gele kartons aan Tongerse kant, daartegenover slechts 1 bij Rupel-Boom.

Al bij al was Rupel-Boom de terechte winnaar, met een 3-1 eindstand. Genoeg werk op de plank, want aanstaande zaterdag komt ploeg in vorm Sporting Hasselt richting Tongeren, tot dan!

 

SK speelde met: Vandecaetsbeek - Dupain (89’ Beukers)  - Vanderhoven - Cilt - Voorjans - Haenen (46’ Larondelle) - Kuchinska (46’ Geenen) - Stassen - Callemin - Spailier (46’ Cheprassov) - Jungschleger


Doelpunten: 12’ Mathei 1-0 -  20’ Stassen 1-1 -  35’ Mathei 2-1 - 38’ Kanu 3-1

Gele kaarten: 23’ Spailier -  33’ Dupain - 55’ Voorjans - 60’ Stassen - 80’ De Herdt (Boom) - 90’ Jungschleger

Comments


bottom of page