top of page

KSK Tongeren komt tekort op het veld van Berchem Sport

Berchem Sport - KSK Tongeren

Ludo Coeckstadion, 13 januari 2024


SKT trok afgelopen zaterdag aan het kortste eind in de confrontatie met Berchem Sport. Twee frommel doelpunten in een kansarme wedstrijd brachten 3 punten op voor de thuisploeg.


De wedstrijd kon haast niet slechter beginnen, een dubbele poging van Owusu werd door Vandecaetsbeek gepareerd, maar de afvallende bal werd in het doel getrapt door een goed volgende Vennekens. Tongeren leek aangeslagen na deze vroeger opdoffer, het eiste de bal op, maar kwam in het eerste half uur nauwelijks gevaarlijk in de buurt van het Antwerpse doel. Enkel een hard afstandsschot van Voorjans was aan beide kanten het noteren waard.


Vlak voor het tweede doelpunt van Berchem viel, was SK daar wel. Tot tweemaal toe werd een goede kans de nek omgewrongen.  De Berchemse aanval had minder genade, de doorgebroken Touré probeerde een plaatsbal richting de verste paal. Zijn poging leek in eerste instantie meters naast te waaien, maar een acrobatische aanname van een sterk spelende Owusu verdween met een gelukje in doel. De ruststand was zo 2-0 voor een zoekend Tongeren dat gepakt werd op efficiëntie.


In de tweede helft had Tongeren balbezit, maar het Berchemse blok stond als een huis. SKT kon maar moeizaam dichtbij het doel van doelman Van Hove geraken. Het harde en moeilijk te bespelen veld hielp Tongeren zeker niet vooruit. Grote kansen kwamen er niet meer op een aansluitingstreffer. Er is dus werk aan de winkel voor coach Daumantas. In het klassement zijn de verschillen nog iets kleiner geworden. Volgende week zaterdag ontvangt KSK de laatste in de stand, City Pirates in eigen huis. In de heenwedstrijd kon Tongeren vlot de maat nemen van de piraten. Echter gaf City Pirates zich niet gewonnen en versterkte zich in de eerste weken van de wintertransferperiode. Benieuwd naar wat onze Eburonen op de mat zullen brengen.


SK speelde met: Vandecaetsbeek, Dupain (75’ Bourard), Vanderhoven, Haenen, Frenoy, Voorjans, Cheprassov, Kuchinska, Stassen, Spailier, Callemin

 

DOELPUNTEN: 4’ Vennekens 1-0, 39’ Owusu 2-0.

GELE KAARTEN: Conix, Vennekens (Berchem) Dupain, Haenen

Comments


bottom of page