top of page

Selim Cilt neemt afscheid van KSK Tongeren voor avontuur bij KFC Houtvenne

Tongeren, 10 januari 2024


KSK Tongeren kondigt het vertrek aan van flankaanvaller Selim Cilt, die ervoor heeft gekozen de club te verlaten en zijn voetbalreis voort te zetten bij KFC Houtvenne. De 23-jarige speler gaf aan rond de kerstperiode de wens te hebben om de club te verlaten en een profcontract te tekenen bij Houtvenne.


Na enkele weken heeft KFC Houtvenne besloten het anderhalfjarige contract van Selim Cilt volledig af te kopen, waardoor hij de kans krijgt om zijn dromen als profvoetballer na te jagen. Voor KSK Tongeren is dit spijtig omdat het opnieuw gebeurt tijdens de winterstop – vorig seizoen trok Elvis Mehanovic richting Patro Eisden in de winterstop - maar ditmaal echter met een afkoopsom.


Ondanks het vertrek van Cilt benadrukt de club haar trots over de rol die zij heeft gespeeld in de ontwikkeling van de jonge flankaanvaller. "We zijn trots dat we een bijdrage hebben geleverd aan Selim's groei als speler, en het is een bevestiging van de kwaliteit van onze structuur en de mogelijkheden die we bieden aan jong talent."


KSK Tongeren blijft vastberaden om te investeren in lokale talenten en de eigen jeugd. Hoewel het vertrek van Cilt een aderlating is, ziet de club dit als een kans voor andere spelers om op te staan en hun plaats in het team op te eisen. Mocht zich in de komende weken een geschikte opportuniteit voordoen, zal de club overwegen om een vervanger aan te trekken. De focus blijft liggen op het continu ontwikkelen en koesteren van talenten uit de regio.

Comments


bottom of page