top of page

SK TONGEREN KEERT TERUG!

Beste sportvrienden,

Menig supportershart begint sneller te kloppen bij de nostalgische gedachte aan de traditieclub SK Tongeren. Het stamnummer 54, de wit-blauwe kleuren, De Motten, oude gloriën…

Trots en teleurstelling wisselden elkaar af. Het was de uitgestoken hand van VV Heur met Omer Brugmans en Vic Weerelds die de club redde in 2014. Onder de benaming KFC Heur-Tongeren werkte de eerste ploeg aan zijn opmars, van 2de provinciale naar 2de nationale.

Noel Partoens en zijn enthousiaste ploeg konden dan weer de jeugdwerking van het vroegere SK Tongeren de voorbije jaren op zeer hoog niveau houden. Ook dit jaar resulteerde dit in de toekenning van het zo gegeerde 4 sterren-label. Tegelijk konden zij het stamnummer 54 behouden en veroverden talrijke jeugdspelers hun stek in het eerste elftal.

En vandaag is het zo ver: KFC Heur-Tongeren en SK Tongeren Jeugd worden samen SK Tongeren met stamnummer 54.

Vanaf het seizoen 2021-2022 zal SK Tongeren in 2e Nationale Voetbal Vlaanderen u allen met veel enthousiasme in wit-blauwe clubkleuren ontvangen op de Keiberg in Tongeren. Uit dankbaarheid voor Heur VV zal de tweede uitrusting van onze spelers de zwart-gele kleuren hebben.

Het kloppend hart van onze club, de jeugdwerking, blijft op ’t Klein Veldje, en wordt meer dan ooit het talentenpark van vele jonge voetballers. Want geef toe, wie droomt er niet van om ooit te kunnen spelen bij “den SK”.

Beste supporter, de oudste club van Limburg is terug in de eerste stad van het land. Samen met het gehele bestuur, vrijwilligers, commerciële partners en de Stad Tongeren hopen we dat de Tongenaren massaal terug de weg naar de Keiberg vinden. “Want dë’n SK, dat és wït én blàa”.

Namens het voltallige bestuur.

Steven Van Geeteruyen, voorzitter.


bottom of page