top of page

Tongeren trekt aan het langste eind in een doelpuntrijke wedstrijd

Op zaterdagavond 4 november stonden K Lyra-Lierse en KSK Tongeren tegenover elkaar in een spannende wedstrijd. Tongeren trok uiteindelijk overtuigend aan het langste eind, met een eindstand van 2-4 en blijft ook na dit weekend in de top 5.


In de startelf van SKT stonden met Vandecaetsbeek, Dupain, Larondelle, Vanderhoven, Geenen en Callemin maar liefst 6 zelf opgeleide spelers in de basiself. Ook Cheprassov en Buekers (bank) speelde voor lange tijd op het Kleinveldje. Onze spits Stassen had ook een kortere periode bij de jeugd van SKT. Jongens uit eigen jeugd op het niveau brengen dat ze in de top van het nationaal amateurvoetbal kunnen meedraaien. Iets waar de hele club fier op mag zijn en als voorbeeld dient voor het aanstormend talent!


In de openingsfase van de wedstrijd hadden beide teams uitgelezen kansen om de score te openen. Adesanya van Lyra-Lierse had de bal naast de verste paal geplaatst, terwijl Stassen zijn poging over het doel zag verdwijnen. Even later besloot Kwateng ook voorlangs. Na deze evenwichtige openingsfase nam Tongeren het spel volledig in handen. Ze eisten de bal op en lieten Lyra-Lierse bij momenten alle hoeken van het veld zien. Het was Cilt die de ban brak met een gecontroleerd hard schot van zo'n 20 meter, dat mooi in de benedenhoek verdween, waardoor de score op 0-1 kwam te staan. Vervolgens resulteerde een corner, die volgde na een indrukwekkende aanval van meer dan 50 achtereenvolgende passes, in een doelpunt, omdat het leer rechtstreeks in het doel verdween na wat geharrewar met de Lierse doelman. Tongeren ging de rust in met een comfortabele 0-2 voorsprong.


Lyra-Lierse kwam sterk uit de kleedkamer en wist al snel de aansluitingstreffer te maken via Van Den Bogaert. Toch liet KSK Tongeren zich niet van de wijs brengen, want nauwelijks 2 minuten later kreeg Stassen een kans om de voorsprong uit te breiden naar 1-3, maar doelman Hufkens van Lyra-Lierse had een geweldige reflex om een nieuw doelpunt te voorkomen. Uiteindelijk slaagde Tongeren erin om de voorsprong te vergroten toen ze een vrije trap kregen, nadat doelman Hufkens de bal buiten zijn zestienmetergebied beroerde. Ondanks dat de scheidsrechter zijn kaarten op zak hield, slaagde Tongeren erin om de vrije trap te benutten, waarbij Callemin Cilt bediende en die een raket afvuurde richting doel, 1-3!


Tongeren liet Lyra-Lierse even terug in de wedstrijd komen. Callemin kopte een inzet vanuit een hoekschop uit het doel en Peffer raakte de bovenkant van de deklat. Invaller Cheprassov had aan de overkant de wedstrijd op spectaculaire wijze kunnen beslissen, maar zijn halve omhaal vanaf de rand van het zestienmetergebied spatte uiteen op de lat. Ondanks deze kansen wist Lyra-Lierse nog een aansluitingstreffer te scoren, waarbij Kwateng goed gevolgd was op een schot van Lierse, waardoor de stand op 2-3 kwam te staan.


Hoewel Lyra-Lierse een slotoffensief in gedachten had, waren de beste kansen toch voor Tongeren. Bourard zette zijn tegenstander op het verkeerde been en plaatste zijn schot richting de verste paal, maar Hufkens kon zijn poging nog net tot een hoekschop verwerken. Uiteindelijk maakte Geenen het karwei helemaal af door de 2-4 eindstand op het scorebord te zetten. Het was een verdiende overwinning voor Tongeren, dat tijdens deze wedstrijd verzorgd voetbal liet zien en niet schuwde om inzet te tonen in de duels.


SKT tankte opnieuw vertrouwen met oog op de kraker van volgende zaterdag, wanneer onze buren uit Bilzen op bezoek komen in Tongeren. Al zal het deze derby zonder Stassen en Vanderhoven moeten afwerken, beide kregen hun 3de geel karton van het seizoen voorgeschoteld gisteren.


SKT speelde met: Vandecaetsbeek, Vanderhoven, Larondelle, Dupain, Cilt (67’ Jungschleger), Frenoy, Geenen, Callemin, Voorjans, Stassen (72’ Cheprassov), Bourard (88’ Buekers)


DOELPUNTEN: 15’ Cilt 0-1, 29’ Hufkens (own-doelpunt) 0-2, 47’ Van Den Bogaert 1-2, 62’ Cilt 1-3, 83’ Kwateng 2-3, 95’ Geenen 2-4

GELE KAARTEN: Kil (Lyra-Lierse), Stassen, Vanderhoven, Cilt, Frenoy, Geenen

Comentarios


bottom of page