top of page

Tongeren wint de strijd der hoekschoppen tegen Diegem Sport

Diegem Sport - KSK Tongeren 1-2

Zondag 3 maart 2024 - Jeugdcomplex Diegem

 

Drie hoekschoppen, drie doelpunten. Eerst eentje voor Diegem, daarna twee voor Tongeren, meer was er gisterenmiddag niet nodig in de Brusselse rand om onze opmars verder te zetten.

 

Onder zwaarbewolkte en frisse weersomstandigheden bleef de Tongerse motor in de eerste 45 minuten sputteren. Op het kleine kunstgrasveld van het Diegemse jeugdcomplex kreeg Tongeren weinig grip op het goed gepositioneerde Diegem. Op een vroeg schot van Stassen en enkele afgewende vroege voorzetten na had het Diegemse doel weinig wit-blauw gevaar gezien. Aan de overkant kon Diegem wel scoren, Lokando kopte hard tegen een goed aangesneden hoekschop aan en verschalkte Vandecaetsbeek. Diezelfde Lokando liet de beste poging van de eerste helft achter zijn naam noteren. Een schot vanuit de tweede lijn werd in twee tijden onschadelijk gemaakt door Vandecaetsbeek. Op basis van het geleverde spel tussen beide strafschopgebieden was de ruststand terecht 1-0.

 

Tongeren kwam wel gretig uit de kleedkamer. Het nam de bovenhand, won zijn duels en drukte Diegem terug op de eigen speelhelft. Vlak na rust was een doorgebroken Spailier dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot werd nog net voldoende aangeraakt om voorlangs te verdwijnen.


Even later was het wel raak. Een hoekschop van Callemin werd nog verlengd en daarna door Haenen in doel gekopt, 1-1! En ook deze week roken onze Eburonen bloed. Diegem kwam er niet meer uit en Tongeren beloonde zijn overwicht even later. De succesformule werd gekopieerd, opnieuw Callemin als aangever vanop hoekschop, deze keer kopte onze kapitein Vanderhoven via de onderkant van de lat het leer onhoudbaar binnen. 1-2! Opnieuw wordt een achterstand omgebogen naar een voorsprong, een knappe prestatie!

 

Het Diegemse slot-offensief beperkte zich tot een gekraakt schot dat een metertje langsging en een kopbal in de handen van Vandecaetsbeek. En dat betekent 10 op 12 voor coach Di Gregorio! Hierdoor staat SKT op een gedeelde 9de plek, dertien punten boven de gevarenzone en vier punten achter plek 5.

 

SK speelde met: Vandecaetsbeek, Dupain, Vanderhoven, Haenen, Frenoy, Kuchinska (58’ Jungschleger), Stassen, Spailier, Callemin (87’ Larondelle), Geenen, Terwingen (68’ Bourard)

 

DOELPUNTEN: 12’ Lokando 1-0, 55’ Haenen 1-1, 69’ Vanderhoven 1-2

GELE KAARTEN: Sulejmani en Egerickx (Diegem), Kuchinska

 

Comments


bottom of page