top of page

Triomf op het veld van Wezel Sport: KSK Tongeren wint met 1-5

Wezel Sport 1 - 5 KSK Tongeren 5

6 December 2023


Op een koude woensdagavond naar Wezel, dat leek voor aanvang van de wedstrijd geen cadeau voor onze jongens. Toch liet SKT zich gisteren niet van de wijs brengen door de omstandigheden en het harde spel van Wezel en boekte het zijn grootste overwinning van het seizoen. Nota bene tegen een ploeg die thuis enkel nog maar verloor van Diegem Sport, maar met Racing Mechelen, Houtvenne, Jong KV Mechelen & Belisia sterke tegenstanders in eigen huis klopte.


De wedstrijd kon niet beter van start gaan voor Tongeren, na 27 seconden flikkerde het scorebord al 0-1. Cilt zette zich een eerste keer goed door op zijn flank en legde de bal terug voor doel, Callemin liet lopen voor Stassen, die beheerst in het hoekje de eerste van de avond binnen legde. In minuut 4 was Tongeren daar al opnieuw, een voorzet van Callemin werd gedevieerd door een goed mee opgekomen Kuchinska, Cheprassov verlengde het leer verder achter zijn steunbeen voorbij Delarbre en zette SKT al vroeg op rozen, 0-2.


Wezel moest even bekomen van onze blitzstart, maar nam vanaf minuut 20 stilaan het commando over.  Tongeren leek, na heel wat Wezelse druk en vele lange ballen en gemeten voorzetten zonder kleerscheuren de kleedkamer op te kunnen zoeken met een 0-2 voorsprong. Maar na 2 ballen op de deklat was het vlak voor rust wel raak. De verdiende 1-2 werd door Verwerft binnengeschoten aan de 2de paal na een corner, meteen ook de ruststand.


Dat de Kempenaren zich geen 2de keer lieten ringeloren bij de start van de tweede helft werd meteen duidelijk, het eiste het balbezit verder op en kampeerde grotendeels op de Tongerse helft. SKT hield zijn blok staande en gaf geen grote mogelijkheden weg, en prikte zelf een 2 tal keer tegen. Dat de eindstand niet 1-2 ging zijn was voor iedere aanwezige duidelijk. Het kwartje viel uiteindelijk naar Tongerse zijde. Op een uitbraak opgezet door Geenen liet Cilt zijn man staan en verstuurde een pegel richting de verste paal, 1-3, het doelpunt dat we nodig hadden om de wedstrijd dood te maken. Na de 1-3 verloor Wezel zichzelf verder in zijn harde spel, met als exponent de drieste 'schaartackle' langs achter van Daverveld op Kuchinska. Wezel Sport zal de fair-play prijs dit seizoen niet winnen, in de eerste helft hadden reeds drie Tongeren spelers op verzorging moeten rekenen om bloedingen aan neus en lippen te stoppen na elleboogstoten. Jammer genoeg bleven al deze acties onbestraft. De wedstrijd kabbelde verder naar het einde, Wezel drong nog verder aan, maar verder dan een terecht afgekeurd doelpunt en een inzet die knap gestopt werd door Vandecaetsbeek kwam het niet. Tongeren kon vanuit een zetel in de laatste 10 minuten counteren en dat deed het tot 2 maal toe succesvol. In minuut 80 stak Stassen met de bal aan de voet de middenlijn over en speelde de mee opgekomen Cilt aan, die op zijn beurt Stassen de 1-4 aanbood. In minuut 88 waren de rollen omgedraaid, een geïntercepteerde bal werd door Stassen richting Cilt verstuurd, die Delarbre geen verhaal liet en de 1-5 eindstand op het bord zette.


Met een Mechels tweeluik voor de boeg deed deze midweekse overwinning deugd. De statistieken werden bijgewerkt en er werd vertrouwen getankt tegen een kwaliteitsvol Wezel. Zaterdag ontvangen we het nummer 2 uit de stand, traditieclub Racing Mechelen.


SK speelde met: Vandecaetsbeek, Vanderhoven, Larondelle, Haenen (16’ Geenen), Dupain, Kuchinska, Spailier, Cilt, Stassen (88’ Bourard), Callemin, Cheprassov (84’ Buekers)


DOELPUNTEN: 1’ Stassen 0-1, 4’ Cheprassov 0-2, 45’ Verwerft 1-2, 59’ Cilt 1-3, 80’ Stassen 1-4, 88’ Cilt 1-5


GELE KAARTEN: Daverveld & Troonbeeckx (Wezel) Cheprassov, Callemin, Kuchinska

Comments


bottom of page