top of page

Tweede thuisnederlaag op een rij afgelopen zaterdag

Op zaterdag 25 november 2023, vond de wedstrijd plaats tussen KSK Tongeren en Bocholter VV. Ondanks het feit dat Bocholt kampte met enkele afwezigen, slaagden ze erin de overwinning binnen te halen met een overtuigende eindscore van 0-3.


De wedstrijd begon met KSK Tongeren die het initiatief nam. Het openingskwartier was volledig in handen van de wit-blauwen. Echter, bij de eerste keer dat Bocholt de middenlijn overstak, verstuurde Brulmans een gemeten voorzet naar Jacobs, die zijn tegenstander te makkelijk af was en de bal beheerst in het doel plaatste, 0-1.


Dat Bocholt niet om aan te vallen gekomen was bleek in het daaropvolgende half uur. Ondanks dat Tongeren veel balbezit had, slaagden ze er niet in hiermee gevaar te stichten. Op een kopbal van Voorjans na was de eerste helft slaapverwekkend, zo dacht ook ref Seynaeve die in minuut 42 zonder goede reden de bal op de stip legde. Hij moet zowat de enige in het stadion zijn geweest die een trekfout op Vanhaen zag, maar de bal ging op de stip, en Brulmans legde de 0-2 proper in de benedenhoek.


Ondanks de tegenslag bleef Tongeren in de tweede helft strijdvaardig. In het eerste deel van het tweede bedrijf creëerden ze meerdere goede kansen, maar Callemin, Stassen en Voorjans stuitten allen op de uitstekende doelman Wertelaers, die de aansluitingstreffer voorkwam. In de tussentijd wist Vandecaetsbeek ook nog een vrije trap van Brulmans uit de kruising te ranselen.

In het laatste kwart van de wedstrijd zette Tongeren alles op alles, maar het verdedigende blok van Bocholt hield stand. Grote kansen bleven uit, maar in de laatste minuut wist Bocholt nog via Lobe een succesvolle counter om te zetten en de eindstand te bepalen, 0-3.


Al met al was het een enerverende wedstrijd waarin Bocholter VV ondanks afwezigen een solide prestatie leverde en met een overtuigende overwinning huiswaarts keerde.


SK Tongeren speelde met: Vandecaetsbeek, Vanderhoven, Haenen, Dupain, Cilt, Jungschleger (46’ Callemin), Geenen (75’ Frenoy), Spailier (46’ Larondelle), Voorjans, Stassen, Cheprassov.


DOELPUNTEN: 16’ Jacobs 0-1, 40’ Brulmans (strafschop) 0-2, 92’ Lobe 0-3

GELE KAARTEN: Vanderhoven, Geenen, Spailier, Bussels (Bocholt)

 

Comments


bottom of page