top of page

Verlies met het kleinste verschil op Lille United

Onder prachtige nazomerse weersomstandigheden gaf SKT gisteren KVC Lille United partij in het nagelnieuwe Heggestadion. De wedstrijd eindigde met een 1-0 overwinning voor KVC Lille United, maar niet zonder controverse en opwinding.


In de eerste helft van de wedstrijd was KVC Lille United duidelijk de dominante ploeg. Ze namen het initiatief en brachten veel tijd door op onze helft, wat resulteerde in veel dreiging, maar Vandecaetsbeek werd slechts 1x echt op de proef gesteld gedurende de eerste 45 minuten. Een logische 0-0 was dus ook de ruststand.


In de tweede helft veranderde het spelbeeld aanzienlijk. KSK Tongeren legde een hoger tempo op de mat en begon meer druk uit te oefenen op het middenveld en de verdediging van KVC Lille United. Dit leidde tot enkele kansen voor Tongeren, maar de doelman van Lille, die tot dan toe relatief weinig te doen had gehad, was alert en hield zijn doel schoon.


De controverse ontstond toen scheidsrechter Schepers een discutabele strafschop toekende aan KVC Lille United na een vermeende overtreding net in of net buiten het strafschopgebied van Tongeren. Emrah Bostanci nam de verantwoordelijkheid op zich en benutte de strafschop met een geplaatst schot, waardoor KVC Lille United op een 1-0 voorsprong kwam. Diezelfde Bostanci had luttele minuten voor de vermeende strafschop eigenlijk het veld moeten verlaten met een tweede geel karton na een late tackle op Voorjans.


Na het doelpunt kregen beide teams nog 1 reuze kans om te scoren. Tongeren bleef druk uitoefenen in een poging om de gelijkmaker te vinden, terwijl Lille op zoek was naar een tweede doelpunt om de voorsprong te vergroten. Uiteindelijk slaagde geen van beide teams erin om nog te scoren, en de wedstrijd eindigde met een 1-0 overwinning voor KVC Lille United.


Na 2 opeenvolgende uitwedstrijden ontvangen we volgende zaterdag FC Lebbeke in huis. Lebbeke staat met 11 punten op een 7de plaats, SK neemt de 4de stek in beslag met 13 punten. In het klassement staat alles dus nog op een zakdoek bij elkaar.


SK speelde met: Vandecaetsbeek - Dupain (‘83 Geenen) - Vanderhoven - Cilt - Voorjans (‘83 Bourard) - Frenoy (‘46 Callemin) - Haenen - Kuchinska - Stassen - Spailier - Jungschleger


Doelpunten: ‘64 Bostanci 1-0


Gele kaarten: ‘33 Bostanci - ‘64 Vanderhoven - ‘85 Kuchinska

Comments


bottom of page