top of page

Wedstrijdverslag Belisia én voorbeschouwing op Wezel Sport

NABESCHOUWING SV BELISIA


Op zaterdag 11 november 2023 stond een veelbelovende burenstrijd op het programma tussen KSK Tongeren, het nummer 5 in het klassement, en SV Belisia Bilzen, de trotse koploper. Dit schiep hoge verwachtingen want voor de tweede week op rij zat De Keiberg afgeladen vol. Het relaas van een topper die uiteindelijk een muis baarde leest u hieronder:


Vanaf de eerste minuut monopoliseerde Bilzen de bal. Hoewel er geen grote kansen werden gecreëerd, slaagde Bilzen erin om met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in te gaan. De vrije trap van Tiemen Wijnen werd ongelukkig van richting veranderd en op het half uur kon Falke Vandecaetsbeek eenvoudig oprukken richting het doel van Tongeren. Zijn schot werd onderweg nog van richting veranderd door een Tongers been, waardoor de score zonder uitgesproken grote kansen toch in het voordeel van Bilzen was. Tongeren had gedurende deze eerste helft veel te weinig antwoorden op de hoge Bilzerse druk en speelde slordig.


In de tweede helft wist Tongeren zich beter onder de druk van Bilzen uit te spelen. Het team kwam beter in de wedstrijd, maar echte kansen ontbraken ook nu weer. Pas richting het einde van de wedstrijd werden beide doelmannen echt aan het werk gezet. Cascio pareerde de aansluitingstreffer van Jungschleger, aan de overzijde behoedde Vandecaetsbeek Ernens en Landuyt van erger.


Al met al bleek deze topper in het klassement een tegenvaller, aangezien de hoge verwachtingen niet werden waargemaakt. Bilzen behield zijn koppositie met een zakelijke overwinning, SKT trekt volgende zaterdag naar promovendus Wezel Sport. De Kempenaren doen het goed in hun eerste seizoen in 2de nationale met een 8ste plaats in de rangschikking. We kijken er alweer naar uit.


SK speelde met: Vandecaetsbeek, Haenen, Dupain (83’ Bourard), Cilt, Jungschleger, Frenoy (64’ Larondelle), Geenen, Spailier, Callemin (46’ Kuchinska), Voorjans, Cheprassov


Doelpunten: 14’ Wijnen 0-1, 33’ F. Vandecaetsbeek 0-2

Gele kaarten: Callemin, Martin Suarez (Belisia)


VOORBESCHOUWING WEZEL SPORT


Wezel Sport (8) - KSK Tongeren (6)

Zaterdag 18 november 2023 - George Claes Stadion


Wezel Sport, dat was in de jaren 90 en 2000 een vaste waarde in de nationale reeksen. De club kende na enkele moeilijke jaren net zoals Tongeren de voorbije jaren een steile opgang en is in deze jaargang voor het eerst aan de slag in de 2de nationale VV. En het doet het daar prima in, aangevoerd door enkele ervaren Nederlanders bezet Wezel momenteel plek 8 in het klassement met slechts 2 punten minder dan SKT.


De man om in de gaten te houden in de Kempen is topschutter Mart Jan Van de Gevel, hij maakte dit seizoen al 11 doelpunten, goed voor de helft van alle Wezelse treffers. Wezel liet in eigen huis nog maar 3 punten liggen, en dat tegen laagvlieger Diegem, maar versloeg wel Jong KV Mechelen en Houtvenne al op eigen veld. Een te duchten tegenstander, dat staat buiten kijf. SKT wil graag een reactie op de mat brengen na de verloren Zuid-Limburgse derby en recupereert Stassen en kapitein Vanderhoven voor dit duel.


Selectienieuw:

Achter de Kuchinska staat nog een vraagteken. Vanderhoven en Stassen mogen de strafbank verlaten.


Doelpunten:

  • 5 doelpunten: Selim Cilt

  • 4 doelpunten: Lance Voorjans

  • 2 doelpunten: Oleg Cheprassov, Di-Livio Jungschleger, Bernd Stassen

  • 1 doelpunt: Charles Dupain, Oleg Kuchinska, Hans Geenen

Assists:

  • 5 assists: Selim Cilt

  • 3 assists: Adrien Callemin

  • 2 assists: Bernd Stassen, Oleg Kuchinska, Lance Voorjans

  • 1 assist: Gil Vanderhoven, Natanaël Frenoy, Romain Spailier, Di-Livio Jungschleger


De stand:

NR

PLOEG

PUNTEN

NR

PLOEG

PUNTEN

1

SV Belisia

27

10

KVC Lille United

16

2

Racing Mechelen

24

11

FC Lebbeke

15

3

Sporting Hasselt

23

12

Tempo Overijse

14

4

YR KV Mechelen

21

13

Berchem Sport

14

5

KVC Houtvenne

21

14

Rupel Boom FC

14

6

KSK Tongeren

20

15

Lyra-Lierse

11

7

Bocholter VV

18

16

Diegem Sport

10

8

FC Wezel Sport

18

17

SC City Pirates

9

9

RC Hades

17

18

KSK Londerzeel

9


Comments


bottom of page