top of page

Wedstrijdverslag KSK Tongeren vs FC Lebbeke

Op zaterdag 14 oktober was KSK Tongeren gastheer voor FC Lebbeke, alweer speeldag 8 van het seizoen. De wedstrijd startte met een knal voor KSK Tongeren maar het kon deze lijn niet doortrekken.


In de allereerste speelminuut was het Selim Cilt die zich op de achterlijn doorzette en de bal voorbracht. Lance Voorjans devieerde de bal, maar zijn poging eindigde op de lat.


Na dit vroege gevaar herstelde FC Lebbeke het evenwicht en begon het voor wat dreiging te zorgen. Desondanks, was het na 35 minuten opnieuw Lance Voorjans die zich liet gelden. Met een overhoeks schot vanop zo'n 20 meter afstand bracht hij KSK Tongeren op een 1-0 voorsprong, met deze voorsprong trok SKT ook de rust in.


SKT slaagde er niet in om hun niveau in de tweede helft te handhaven. Het tempo lag te laag en er waren te veel onzorgvuldigheden, waardoor FC Lebbeke de kans kreeg om terug te vechten. En dat deden ze, op stilstaande fase rukte de kapitein van Lebbeke (Loriers) zich los van zijn man en kopte de 1-1 tegen de netten.


Met nog ruim een half uur te spelen had KSK Tongeren nog de kans om het tij te keren en de drie punten thuis te houden. Maar de scherpte en creativiteit voorin ontbrak. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel, een correcte weergave van de wedstrijd.


Volgende week reist SKT naar Rupel Boom, voor de eerste zondagswedstrijd van het seizoen. Laten we hopen dat Daumantas zijn troepen op scherp krijgt om terug aan te knopen met drie punten. Tot dan!


SKT speelde met: Vandecaetsbeek - Dupain - Vanderhoven - Cilt (‘86 Frenoy) - Voorjans - Haenen - Kuchinska - Stassen - Geenen (‘75 Callemin) - Spailier - Jungschleger (‘ 67 Bourard)


Doelpunten: 35’ Voorjans 1-0 - 60’ Loriers 1-1

Gele kaarten: 29’ Eyenga (Lebbeke) - 42’ Cilt - 50’ De Nauw (Lebbeke)

Comentários


bottom of page