top of page

"Straffe prestatie: KSK Tongeren houdt stand met 10 man tegen RC Mechelen"

KSK Tongeren - RC Mechelen

9 December 2023 - De Keiberg

 

SKT hield gisteren de 3 punten thuis tegen het nummer 2 uit de rangschikking. 75 minuten lang hield het 10 man sterke blok van Tongeren stand tegen een Mechelse belegering. Een puike prestatie van een onuitgegeven elftal, Kuchinska en Callemin waren geschorst, Haenen, Frenoy en Spailier lagen in de lappenmand. Zo kregen we het debuut in de basis van Dries Theunissen te zien. Die meer dan zijn streng trok op de rechtsback, alweer een eigen jeugdproduct dat kansen kreeg in ons eerste elftal!

 

Het was Racing dat voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde, maar bij de eerste keer dat blauw-wit op de andere helft verscheen was het raak. Voorjans werd onderuit gelopen, ref Wahhabi liet terecht doorspelen en Stassen zag een opening in het dak van het Mechelse doel. Vanop zo’n 25 haalde onze aanvaller verschroeiend uit en zette ons na 7 minuten op een 1-0 voorsprong. SKT ging op zijn elan verder en een minuutje later stond Cilt voor de doelman nadat hij zich goed had doorgezet. Helaas trapte hij te centraal waardoor een Wezel scenario even afgewend werd. Op het kwartier haalde Spaenhoven Cilt onderuit, de ref floot voor een overtreding maar het licht bij Cilt ging even uit en hij revancheerde zich tegen Spaenhoven. Een terechte rode kaart, helaas moest Tongeren hierdoor nog 75 minuten met 10 verder knokken tegen 11 racingers, dat het nog een lange avond ging worden stond als een paal boven water.Wat volgde was een eenrichtingsverkeer aan lange ballen, voorzetten en pogingen vanuit de tweede lijn van Carrez, Guldix en Laureys. Echter kon al deze groen-witte druk Vandecaetsbeek nooit echt verontrusten. Het Tongerse blok stond er, net zoals afgelopen woensdag, opnieuw en er werd voor elke meter kunstgras gelopen en geknokt door onze 10 overgebleven Eburonen. Het kreeg zelf nog een goede mogelijkheid via Bourard, die op een zeldzame uitbraak met een zeer knappe dribbel zich nog in een schietpositie kon brengen. Helaas strandde zijn inzet. De rust werd dan ook bereikt met een 1-0 voorsprong.

 

Racing trachtte na de koffie nog een versnelling hoger te schakelen. Het bracht een extra aanvaller op de mat en ontwikkelde naar het beeld van de eerste helft heel veel balbezit op de Tongerse helft. De beste wapenfeiten waren een vrije trap van Heyvaert die het kader ruim miste en een, voor buitenspel, afgekeurd doelpunt van Laureys. Tongeren prikte in de tussentijd 1 keer gevaarlijk tegen maar focuste zich vooral op verdedigen. Tot in minuut 88 de pas ingevallen Di-Livio Jungschleger alle twijfels wegnam. Met een knappe actie zette hij zijn 2 rechtstreekse tegenstanders in de wind en verschalkte doelman Goossens met een geplaatste krul, 2-0! Boeken toe voor de nummer 2 in de stand, en SKT kan na een knappe 7/9 in de voorbije week weer naar boven kijken.


Jong KV Mechelen wordt de laatste tegenstander in 2023 voor KSK, Dupain zal de trip naar de maneblussers al zeker niet maken aangezien hij zijn 3de gele kaart van het seizoen kreeg voorgeschoteld. Kuchinska en Callemin keren terug uit schorsing.

 

SK speelde met: Vandecaetsbeek, Vanderhoven, Larondelle, Geenen, Dupain, Voorjans, Cilt, Cheprassov (81’ Jungschleger), Theunissen, Bourard (90’ Buekers), Stassen (93’ Henquet)

 

DOELPUNTEN: 8’ Stassen 1-0, 89’ Jungschleger 2-0.

GELE KAARTEN: Dupain, Stassen, Kerckhofs (RC Mechelen), Daumantas (T1 Tongeren), Gaens (T2 Tongeren), Vanderidt (T1 RC Mechelen).

RODE KAART: 14’ Cilt


Kommentarer


bottom of page