top of page

Zinderende derbywinst tegen Sporting Hasselt

Wat een avond was het! Een zeer geslaagd verjaardagsfeest ter ere van ons 54-jarig bestaan, met een bomvolle tribune, geweldige sfeer, intense emoties en een SKT zoals we dat graag zien - vastberadenheid en strijdlust tot het einde.


De wedstrijd begon veelbelovend. Al in de tweede minuut moest Vandecaetsbeek aan de slag om een goed geplaatst schot van Vanrafelgem te stoppen. Enkele minuten later kreeg Stassen een uitstekende kans om de score te openen na een prachtig uitgespeelde aanval, maar doelman Ghijsens wist zijn poging te pareren. Na deze veelbelovende momenten vertraagde de wedstrijd enigszins door een opeenstapeling van kleine fouten. De volgepakte tribune zag alleen nog een kopbal van de opgerukte Spailier net naast het doel vliegen. Het was dan ook logisch dat de rust aanbrak met een 0-0 stand, na een verder kansarme eerste helft.


Na de rust schakelden beide teams een versnelling hoger. Het werd een adembenemende tweede helft die uiteindelijk zou uitmonden in een legendarische overwinning.


Op een snelle uitbraak over de linkerkant ontsnapte Hasselt-spits Orye en schoot hij de 0-1 binnen. Iets meer dan een uur in de wedstrijd kroop Cvijetic voor zijn man en schoof de 0-2 binnen na een voorzet van een op dat moment ontketende Vanrafelghem. Tussen de twee doelpunten van Hasselt verdween een uithaal van Voorjans op de deklat en werd een voorzet van Dupain tegen de lat getikt door de doelman van Hasselt. Tongeren was duidelijk nog in de strijd, en dat zou blijken.


Op een verre voorzet van Dupain kopte Vanderhoven het leer in de voeten van Kuchinska, zijn trap schoof onder de doelman in doel, waardoor de stand na 67 minuten spelen 1-2 werd. SKT rook bloed en ging met de steun van het uitzinnige derby-publiek in de aanval. In de 76e minuut schoot Lance Voorjans de 2-2 hard en zuiver in het doel nadat hij een voorzet van Frenoy eenvoudig kon afronden. Enkele minuten later hield Vandecaetsbeek SKT op de been met een briljante redding op een inzet van Vanrafelgem.


De absolute climax van de avond werd bewaard voor Selim Cilt. In de 86e minuut stormde hij de Hasseltse zestien binnen en vuurde hij een raket af op het doel, wat resulteerde in de 3-2! Tongeren was in extase! Coach Daumantas gaf Cilt een welverdiende staande ovatie en zag dat zijn Eburonen niet meer afbrokkelden. Vlak voor het laatste fluitsignaal eiste Hasselt nog een penalty voor hands op. De bal raakte echter eerst een ander lichaamsdeel van Spailier voordat het zijn elleboog raakte, waardoor een strafschop onterecht zou zijn.


Een hartverwarmende derby-overwinning, en we kijken uit naar het uitdagende programma dat nog voor ons ligt!


SK speelde met: Vandecaetsbeek - Vanderhoven - Dupain - Cilt (91’ Larondelle) - Frenoy - Geenen (66’ Callemin) - Kuchinska - Voorjans - Spailier - Stassen - Bourard (66’ Cheprassov)


Doelpunten: 51’ Orye 0-1 - 64’ Cvijetic 0-2 - 67’ Kuchinska 1-2 - 76’ Voorjans 2-2 - 86’ Cilt 3-2


Gele kaarten: Vanderhoven - Geenen - Spailier - Daumantas - Rau (Hasselt) - Vanrafelgem (Hasselt)

Comments


bottom of page