top of page

Ommekeer in acht minuten: KSK Tongeren temt zwart beest YR KV Mechelen

KSK Tongeren - YR KV Mechelen 3-1

24 februari 2024 - De Keiberg

Acht minuten, zo lang had KSK Tongeren zaterdagavond nodig om drie doelpunten te scoren en zijn zwarte beest te temmen. 7 op 9 voor coach Di Gregorio, een uitstekend rapport na drie wedstrijden in acht dagen!

Na eerdere, zware, nederlagen tegen de youngsters uit Mechelen besloot Di Gregorio het behoudend aan te pakken. Dat leidde ook tot controle, tot ref Seynaeve besloot om een penalty toe te kennen. De bal ging via de voet van Vanderhoven tegen de hand zonder beweging te maken naar de bal. Volgens ons geen penalty maarja, wie kan de regels omtrent handsspel nog volgen?

Stanic legde de elfmeter koeltjes voorbij Vandecaetsbeek, de 0-1 stond op het bord. In de resterende speeltijd van de eerste helft gebeurde er weinig. SKT hield zijn organisatie staande en dat resulteerde ook in nauwelijks doel gevaar voor de begaafde jonge maneblussers. Een afstandsschot van Stanic vlak voor rust was de enige bal die Vandecaetsbeek had moeten pakken.  Aan de overkant had de Mechelse doelman ook niet veel werk gehad. Een voorzet van Spailier kon net niet worden binnen gegleden aan de tweede paal door Stassen of Terwingen. Een overhoekse trap van Spailier zoefde voorlangs. 0-1 was dan ook de ruststand.

Vlak na rust achtte Oleg Cheprassov zijn moment gekomen. Met 2 doelpunten in evenveel minuten hees hij ons op en over Mechelen, de ontlading op en naast het veld was voelbaar.

De gelijkmaker kwam er nadat een corner van Spailier door Stassen in de voeten van Cheprassov werd gekopt, die vanuit de draai zijn vierde van het seizoen binnen trapte. Onze voorsprong stond 2 minuten later al op het bord nadat Cheprassov een voorzet van Frenoy aan de 2de paal in één tijd naar de verste hoek trapte. 2-1! Di Gregorio gunde Cheprassov net voor tijd een terechte applauswissel.

En nog was het niet gedaan, zes minuten na de 2-1 gooide opnieuw Frenoy een vrije trap voor doel. Terwingen sprong hoger dan zijn man en legde het leer mooi in het hoekje, 3-1! Wat een ommekeer! Tongeren liet Mechelen hierna niet meer in de partij komen, voor de 3de match op rij stond de organisatie als een huis en werd er hard geknokt door onze jongens. Het kan verkeren.

SK speelde met:  Vandecaetsbeek, Dupain, Vanderhoven, Cheprassov (‘89 Jungschleger), Geenen, Frenoy, Haenen, Kuchinska (‘90 Larondelle), Stassen (‘82 Bourard) , Spailier

DOELPUNTEN: ‘10 Stanic 0-1, ‘54 Cheprassov 1-1, ‘56 Cheprassov 2-1, ‘62 Terwingen 3-1

GELE KAARTEN: Makanza, Özdemir, Monteyne (Mechelen) - Cheprassov